E-Signature & Check-in

Η τεχνολογία έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τα ξενοδοχεία να διαχειρίζονται τις καθημερινές τους λειτουργίες πιο αποτελεσματικά. Από τις OnLine κρατήσεις μέχρι τα έξυπνα δωμάτια ξενοδοχείων, κάθε δυνατότητα που μπορεί να απλοποιήσει το έργο των ξενοδόχων είναι ευπρόσδεκτη.

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη του 2020 αποκάλυψε ότι το 73% των ξενοδόχων συμφωνεί ότι τεχνολογίες που επιτρέπουν στους πελάτες να εκτελούν λειτουργίες μόνοι τους, θα γίνονται όλο και πιο σημαντικές για την επιχείρησή τους.

Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου αλλάζουν γρήγορα τις συμπεριφορές και τις ανάγκες τους, απαιτώντας πιο εξατομικευμένες και ελκυστικές υπηρεσίες. Περισσότερο από ποτέ, τα ξενοδοχεία πρέπει να τους προσφέρουν καινοτόμα συστήματα για να εκπληρώσουν τις προσδοκίες τους και να βελτιώσουν τη συνολική τους εμπειρία.

Όταν ρωτήθηκαν τι βελτιώνει την διαμονή του στο ξενοδοχείο, το 90% των σύγχρονων πελατών, ανέφερε  ότι θα ήθελαν να κάνουν check-in σε ένα ξενοδοχείο μέσω των κινητών τους τηλεφώνων και να παρακάμψουν την αργή εξυπηρέτηση και τις μεγάλες ουρές στα λόμπι του ξενοδοχείου.

Από το ξέσπασμα του Covid-19, οι επισκέπτες απαιτούν τα υψηλότερα επίπεδα υγιεινής και απολύμανσης. Μελέτη δείχνει ότι το 84% των επισκεπτών έδωσαν προτεραιότητα στις πρακτικές αποστάσεων που πρέπει να κρατούνται σε ένα ξενοδοχείο για να αισθάνονται ασφαλείς. Επίσης,  το 71% των επισκεπτών είναι πιο πιθανό να μείνει σε ξενοδοχείο που προσφέρει self-service τεχνολογία.

Η ανέπαφη συναλλαγή και το check-in μέσω κινητού είναι ένας τρόπος για να δώσετε τη δυνατότητα στους καλεσμένους σας να έχουν τον πλήρη έλεγχο του check-in τους πριν από την άφιξή τους, ώστε να μπορούν να παραλείψουν τις υπερβολικές ουρές μπροστά στην υποδοχή.

Παρακάτω παραθέτουμε 8 λόγους για τους οποίους το OnLine check-in για ξενοδοχεία είναι απαραίτητο:

  • Είναι Βολικό

Ανεξάρτητα από τον πελάτη-στόχο του ξενοδοχείου σας (millennial, επιχειρηματίες, ή ηλικιωμένους), όλοι βιάζονται και χρειάζονται βολικούς τρόπους για να επισπεύσουν τους στόχους τους. Οι άνθρωποι θα λατρέψουν το ξενοδοχείο σας, αν τους δώσετε την επιλογή να κάνουν check-in την πιο κατάλληλη στιγμή σε οποιαδήποτε συσκευή έχουν στα χέρια τους: φορητό υπολογιστή, tablet ή κινητό.

  • Μειώνει τις ουρές στο check-in

Οι καλεσμένοι σας μπορεί να έχουν περάσει πολλές ώρες σε αεροπλάνα, τρένα ή αυτοκίνητα για να φτάσουν στο ξενοδοχείο σας. Με ένα ολοκληρωμένο check-in στο χέρι, οι επισκέπτες μπορούν να παρακάμψουν τη reception και να πάνε κατευθείαν στα δωμάτιά τους για να χαλαρώσουν μετά το ταξίδι τους.

Τα δεδομένα από τους τρέχοντες πελάτες μας δείχνουν ότι το OnLine check-in μπορεί να μειώσει τους χρόνους check-in κατά 70%. Αυτό μειώνει τον αριθμό των ατόμων που περιμένουν σε ουρές και περιορίζει τις στενές επαφές στα λόμπι των ξενοδοχείων.

  • Βελτιώνει τη σχέση με τον πελάτη

Σκεφτείτε τη στιγμή που ο επισκέπτης σας πλησιάζει στη reception. Πόσες πληροφορίες χρειάζεται να συλλέξει ο υπάλληλος στο γραφείο του check-in; Πόσος χρόνος χρειάζεται για να συγκεντρώσετε όλες αυτές τις λεπτομέρειες, να εκτελέσετε τα βήματα του check-in στο PMS, να παραδώσετε το κλειδί του δωματίου, να υπογράψετε τα έγγραφα και να εξουσιοδοτήσετε την πιστωτική τους κάρτα; Υπήρχε αρκετός χρόνος για να συνδεθείτε πραγματικά με τον επισκέπτη;

Το OnLine check-in αυτοματοποιεί τις εργασίες που απαιτούνται για την εγγραφή των πελατών. Απελευθερώνει το προσωπικό σας, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τους καλεσμένους σας με ουσιαστικό τρόπο, εστιάζοντας σε αλληλεπιδράσεις υψηλότερου επιπέδου και βελτιώνοντας τις σχέσεις του ξενοδοχείου με τους πελάτες. Υπάρχει περισσότερος χρόνος για να κατανοήσετε τις προσδοκίες και τις προσωπικές ανάγκες των επισκεπτών.

  • Προβάλλει το web site σας

Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση σε ξενοδοχείο από διαφορετικά κανάλια διανομής. Πολλοί το πραγματοποιούν σε OTA ή μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων. Επειδή το ηλεκτρονικό σύστημα check-in, ζητά από τους επισκέπτες να κάνουν εγγραφή OnLine, ανεξάρτητα από την πηγή της κράτησης, θα αλληλοεπιδράσουν με το web site σας. Έτσι, έχετε την ευκαιρία να επιδείξετε την οντότητά της επιχείρησής σας, τις εγκαταστάσεις και παροχές του ξενοδοχείου, και να τους ενθαρρύνετε να κάνουν απευθείας κράτηση την επόμενη φορά.

  • Εξισορροπεί τον φόρτο εργασίας του προσωπικού σας

Κάθε ξενοδοχείο έχει τις παραδοσιακές ώρες check-in και check-out που οδηγούν σε μεγάλες ουρές στη reception. Θα μπορούσατε να εξομαλύνετε το φόρτο εργασίας για το προσωπικό της reception και να κάνετε αποτελεσματικότερες τις διαδικασίες σας;

Ένα OnLine check-in ενσωματωμένο στο Σύστημα Διαχείρισης Περιουσίας (PMS) σας, σας επιτρέπει να κερδίσετε χρόνο στη ρεσεψιόν και να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητα για το προσωπικό σας. Με την ενσωμάτωση, όλα τα απαιτούμενα δεδομένα για το check-in των πελατών, όπως υπογραφές, ταυτότητες, διαβατήρια και πιστοποιητικά  μπορούν να καταγραφούν πριν από την άφιξή τους στο ξενοδοχείο.

  • Ενισχύει την εμπειρία του επισκέπτη

Πότε ξεκινά η εμπειρία του επισκέπτη; Όταν οι επισκέπτες μπαίνουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου; Η στιγμή που φτάνουν στο ξενοδοχείο σας; Όταν κάνουν κράτηση στο site σας; Ή είναι ακόμη νωρίτερα, όταν σχεδιάζουν το ταξίδι τους και ψάχνουν για ξενοδοχεία;

Ανεξάρτητα από την κατάταξη με αστέρια, η εμπειρία του επισκέπτη θα πρέπει να ξεκινά πριν φτάσει στο ξενοδοχείο σας. Θα πρέπει να γνωρίζει πριν από την άφιξή ότι θα λάβει το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει το ξενοδοχείο σας.

Το OnLine check-in σάς επιτρέπει να στέλνετε email πριν την άφιξη για να αρχίσετε να αλληλεπιδράτε με τους επισκέπτες πριν από την άφιξή τους. Αυτή η δέσμευση πριν την άφιξη, θα σας βοηθήσει να συγκεντρώσετε τις πληροφορίες των καλεσμένων σας, ώστε να τους κάνετε να αισθάνονται ξεχωριστοί κατά την άφιξη. Δείχνοντας στους καλεσμένους σας ότι νοιάζεστε για αυτούς πριν καν φτάσουν, δίνετε τον τόνο για το υπόλοιπο της διαμονής τους.

  • Είναι μια άλλη πηγή εσόδων

Το ξενοδοχείο σας προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες για τη βελτίωση της διαμονής των επισκεπτών σας. Όπως για παράδειγμα αναβαθμίσεις δωματίων, περιποιήσεις SPA, πρωινό, καλό φαγητό, check-out αργά και υπηρεσίες σοφέρ. Έρευνα δείχνει, ότι οι επισκέπτες, κοντά στην ημερομηνία άφιξής τους, είναι περισσότερο διατεθειμένοι να κάνουν κράτηση για πρόσθετες υπηρεσίες. Η μέση περίοδος κράτησης είναι 30 ημέρες πριν από την ημερομηνία άφιξης και οι περισσότεροι επισκέπτες δεν γνωρίζουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια πολύ νωρίτερα.

Παρουσιάζοντας τις πρόσθετες παροχές σας κατά τη διαδικασία OnLine check-in, οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν μια σειρά από υπηρεσίες, προκειμένου να αναβαθμίσουν τη διαμονή τους.

  • Προωθεί την κοινωνική απόσταση και οικοδομεί την εμπιστοσύνη των επισκεπτών

Το OnLine check-in μπορεί να σας βοηθήσει να συμμορφωθείτε με τις απαιτήσεις ασφάλειας και κοινωνικής απόστασης, όπως έχουν πλέον ορισθεί λόγω Covid-19. Βοηθά επίσης στον περιορισμό της περιττής αλληλεπίδρασης από άτομο σε άτομο.

Οι επισκέπτες λειτουργούν αποκλειστικά με τις δικές τους, προσωπικές συσκευές. Δεν θα χρειαστεί να αγγίξουν στυλό για να υπογράψουν φόρμες εγγραφής ή να αγγίξουν τα πληκτρολόγια του τερματικού της πιστωτικής κάρτας όταν πληρώνουν. Είναι ασφαλέστερο τόσο για τους επισκέπτες όσο και για το προσωπικό σας από άποψη υγιεινής.

Στο email πριν την άφιξη, μπορείτε να στείλετε σχετικές πληροφορίες και μέτρα υγιεινής και απολύμανσης που λαμβάνει το ξενοδοχείο σας για να ενισχύσετε την εμπιστοσύνη των επισκεπτών σας ότι η διαμονή τους θα είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής.